Лаборатория без лиценз и служител без медицинско образование са издавали

...
Лаборатория без лиценз и служител без медицинско образование са издавали
Коментари Харесай

Служител без медицинско образование е издавал фалшивите ковид сертификати в Банско

Лаборатория без лиценз и чиновник без здравно обучение са издавали невалидните документи в Банско, за които първи ви разказахме. Това са открили екипите на Регионалната здравна ревизия в Благоевград.

30 лв. е била цената за бърз антигенен тест от въпросния пункт на лабораторията в Банско. Услугата се е предложила единствено при поръчка по телефона, след което чиновник е идвал на място с мобилен екип.

" Това за първи път като моя преценка го виждам и в действителност, като факт, да вървят лаборатории преносими, мобилни и да вършат проби на хората, които са настанени в хотелите в Банско ", съобщи Д-р Калоян Калоянов – шеф на РЗИ – Благоевград.

От какъв брой време е работила лабораторията и какъв брой тъкмо проби са били направени в Банско, здравните управляващи не знаят. На мястото, където се е намирал пунктът хора не са тествани, а от направените инспекции, списък на тествани хора не е открит.

" Първо, би трябвало да се каже, че това не е здравно лице, не е лаборант, не е доктор, което няма право да вземе първо тези проби. Второ, тези проби ги регистрира наложително здравно лице с автограф и щемпел ", съобщи Д-р Калоян Калоянов.

Общо 12 са лицензираните лаборатории в благоевградска област, които имат право да вършат проби за COVID-19. За лабораторията, записана в София, чиито чиновник беше арестуван в петък, здравните управляващи нямат информация.

Автор: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР