Лабораториите на отдела за молекулярна диагностика на Института за обществено

...
Лабораториите на отдела за молекулярна диагностика на Института за обществено
Коментари Харесай

Регистрираха подварианта на Омикрон Кракен и в Черна гора


Лабораториите на отдела за молекулярна диагностика на Института за публично здраве на Черна гора потвърдиха първия случай на зараза с подварианта Omikron BA.2, който е прочут в медиите като " Кракен “, оповестява черногорският портал Виести.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1069
Така Черна гора се причисли към листата на страните, в които е записана разновидността на мощно заразния вариант.

XBB.1.5. е нов подвариант на Омикрон, основан от комбинацията на два други подварианта на този вариант. Регистриран е за първи път през октомври в Съединени американски щати, където сега циркулира доминантно. Европейските страни, които до момента са докладвали случаи на заразяване с подварианта XBB.1.5, са Обединеното кралство, Дания, Франция, Австрия, Германия, Италия, Испания, Швеция, Исландия, Белгия, Чехия, Португалия, се споделя в прессъобщение на Института за публично здраве.

Еволюцията на ковид е траяла в посока на появяването на по-заразни подварианти, които спрямо предходните не предизвикват по-тежки болести, изключително спрямо разновидността Делта на вируса SARS-CoV-2, показват от института. Затова използваме опцията още един път да призовем жителите да се имунизират и да си слагат бустерна доза бивалентна ваксина през целесъобразните шпации, защото вярно имунизираните имат по-лека клинична картина и по-благоприятен излаз от болестта. Институтът за публично здраве на Черна гора продължава да следи обстановката във връзка с появяването на новия подвариант на ковид в Черна гора и в сходство с получените данни ще осведоми постоянно обществеността, се споделя още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР