Л-карнитин се получава от изграждащи аминокиселини – блокове протеин, които

...
Л-карнитин се получава от изграждащи аминокиселини – блокове протеин, които
Коментари Харесай

10 ползи от Л-карнитин, за които не подозирате

Л-карнитин се получава от изграждащи аминокиселини – блокове протеин, които натурално участват в телата ни. Най-популярното му приложение е обвързвано с изгаряне на мазнини и намаляване, само че се оказва, че хранителната добавка може да бъде потребна и в доста други аспекти.

Аминокиселината се намира в не дребен брой храни, само че заради ниската си централизация в тях е мъчно да се одобряват нужните количества за изгаряне на мазнини, защото това би предоставило огромен брой калории.

Оттук идва и огромният интерес към хранителната добавка за изгаряне на мазнини. Тя е налична под доста форми, само че най-популярни и комфортни са разновидностите течен Л-карнитин и Л-карнитин на капсули.

Л-карнитинът се намира и в мускулните и сърдечните кафези, където подкрепя потреблението на мазнини като сила. Обикновено той се числи като средство за намаляване, защото окислява мазнините.

В същото време съхранява мускулите и гликогена от потреблението им като източник на сила и по този начин се получава двоен позитивен резултат.

1. Стимулира изгарянето на мазнини

При всяка подготовка се освобождават мастни киселини. Ако те доближат до митохондриите, където се трансформират в сила, това е причина за тяхното изгаряне.

Проблемът в това обаче може да бъде дефицитът на Л-карнитин, който да улесни процеса. Именно спомагателният банкет на карнитин подсигурява, че мастните киселини се изпращат в митохондриите, с цел да бъдат употребявани като сила, а не се връщат в мастната тъкан като мазнини.

2. Изгаряне на висцералните мазнини

Упражнения за стомах не са единственото, което може да извършите, с цел да подобрите визията на коремната си мускулатура. Л-карнитинът е асистент в избавянето от мазнини в една от най-трудните области – корема.

Затлъстяването в тази част води до повече мазнини и към органи като черния дроб, сърцетo и даже в мускулите. Висцералните мазнини са извънредно сложни за изгаряне и водят до редица рискови болести.

Повишаването на равнището Л-карнитин в тялото обаче способства за разграждането им посредством преноса на триглицериди и липопротеини с ниска компактност (LDL) и потреблението им като сила.

3. Увеличава физическите благоприятни условия

На първо място Л-карнитинът може да усили чистата мускулна маса. Как тъкмо го прави?

Доказано е, че към 98% от тестостерона в тялото няма резултат върху покачването на мускулна маса. Единственият ефикасен и потребен съставен елемент е освободеният тестостерон. Това значи, че единствено останалите 2% от тестостерона в нашето тяло могат да оказват помощ за повишение на мускулната маса.

Как Л-карнитинът оказва помощ в това отношение? По своята същина, той усилва потреблението на тестостерон в нашите тела. Хранителната добавка покачва броя на андрогенните рецептори в тялото, които могат да образуват свързващи връзки със свободни тестостеронови молекули.

Освен че оказва помощ за построяването на мускулна маса, Л-карнитинът дава и спомагателна сила, което икономисва изразходването на мускулните гликогенови запаси.

4. Подпомага възобновяване

Л-карнитинът е хранителна добавка, която разрешава да се усили както краткосрочното, по този начин и дълготрайното възобновяване на тялото. Той спомага за изчистването на млечна киселина в мускулите и по този метод понижава признаците на мускулната тресчица.

5. Насърчава мотивацията и понижава напрежението

Кофеиновите питиета са първият избор на доста спортисти, които желаят да подобрят тренировките си.

Кофеинът обаче води до приучване и след известно време дозата няма да е задоволителна. Л-карнитинът от своя страна може да повлияе на физическите благоприятни условия по по-различен метод. Всъщност той икономисва раздразнителността от приема на кофеин, като вместо това усилва адреналина.

Други удобни негови резултати са:

  • защищава мозъка от стрес;
  • противодейства на депресията;
  • понижава тревожността;
  • усъвършенства настроението.

Поради тази причина постоянно се предлага композиция сред Л-карнитин и термогенен фет бърнър. По този метод Л-карнитин дава изгоди за изгаряне на мазнини, редуцирайки потребността от висока доза фет бърнър.

 10 изгоди от Л-карнитин, за които не подозирате

6. Полезен за кожата

Едно от по-малко известните преимущества на Л-карнитина са изгодите за кожата. Приемът на натуралната аминокиселина понижава омазняването. Тъй като той усилва равнищата на потребни мазнини, които влизат в митохондриите на клетките, кожата от своя страна отделя по-малко такива.

7. Поддържа сърдечно-съдовата система

Л-карнитинът разгражда дълговерижните мастни киселини, като по този метод подкрепя и сърдечно-съдовото здраве, ускорявайки метаболизма. Проучвания също демонстрират, че приемът на хранителната добавка понижава риска от развиване на атеросклероза и редуцира неприятния холестерол, който може да запуши артериите.

 10 изгоди от Л-карнитин, за които не подозирате

8. Повишава имунната система

Имунната система претърпява промени във функционалностите си в хода на стареенето, а този развой води до прогресивно утежняване на способността за реакция при вируси.

Л-карнитинът служи като жизненоважен фактор за митохондриалния превоз на мастни киселини – развой от значително значение за окисляването им и освобождението на сила.

Проучвания потвърждават, че имунната система отслабва с възрастта и че спомагателният банкет на Л-карнитин има позитивен резултат за стимулирането ѝ.

9. Стимулира построяването на мускулна маса

Без подозрение, построяването на чиста мускулна маса изисква доста старания. Продължителността и интензитета на тренировката в една фитнес стратегия са значим фактор за задачата, а както към този момент отбелязахме Л-карнитинът поддържа точно енергийното равнище и спомага за по-продължителни и резултатни тренировки.

В изследване, следящо резултата от хранителната добавка при пациенти в преклонна възраст, страдащи от бърза мускулна отмалялост, субектите получавали 2 гр. Л-карнитин два пъти на ден в продължение на 30 дни. В края на проучването участниците изгубили приблизително 2 кг. мазнини, до момента в който мускулната им маса нарастнала с 1 кг.

Физическата и психическата отмалялост също намалели надлежно с към 40 и 45%. Това изследване е било извършено в комбиниране с фитнес стратегия за начинаещи и подобаващ самостоятелен хранителен режим.

 10 изгоди от Л-карнитин, за които не подозирате

10. Регулира кръвната захар

Л-карнитинът е известен с окисляването на мастни киселини. Германски откриватели обаче разясняват, че хранителната добавка за изгаряне на мазнини има роля и оттатък това. Той може да усъвършенства равнищата на кръвната захар при хора, страдащи от инсулинова устойчивост и това е потвърдено неведнъж както в изследвания върху животни, по този начин и при хора. Следователно карнитинът може да се употребява за възстановяване на равнищата на кръвната захар при диабет.

Клинично изследване сподели, че при затлъстели дами в предменопауза, въвеждане на Л-карнитин и нискокалорична диета, се следи усъвършенстване на равнището на липидите в кръвта и холестерола, а също и понижаване на инсулиновата устойчивост.

Според тези резултати, може да се заключи, че Л-карнитинът усъвършенства равнищата на кръвната захар и инсулина и може да подкрепи лекуване на диабет, подбуден от затлъстяване.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР