КЗК забрани придобиването на активите на ЧЕЗ в България от

...
КЗК забрани придобиването на активите на ЧЕЗ в България от
Коментари Харесай

Блокираната сделка за активите на ЧЕЗ - коментар на Атанас Тасев и Иван Стойнев

КЗК забрани придобиването на активите на ЧЕЗ в България от " Еврохолд ". От ЧЕЗ дадоха отговор, че са подготвени да употребяват всички законни средства за отбрана и използване на правата им. Обясниха, че възнамеряват идващите си стъпки. Коментар в студиото на " Още от деня " направиха специалистите проф. Атанас Тасев - енергиен специалист и доцент Иван Стойнев - правист, специалист в региона на енергийното право.

Проф. Атанас Тасев изясни, че имаме един проблем, който той към този момент е коментирал преди време. В резултат на една законова смяна сме сменили целите, създали сме последващият надзор превативен, заради което пораждат проблеми. Станали сме за смях и в случай че продължаваме по този начин, ще станем и за срам, предизвести проф. Тасев.

В решението има много неналичия, счита доцент Иван Стойнев. Те са най-много при задълбочения конкурентен разбор. Прави се прелиминарен разбор, само че международната процедура е да се направи проспективен разбор за това по какъв начин тази централизация ще се отрази върху структурата на пазара и конкурентната среда, изясни той.

Вижте целия диалог във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР