Кюстендил. Решението на Общинския съвет в Кюстендил за обявяване на

...
Кюстендил. Решението на Общинския съвет в Кюстендил за обявяване на
Коментари Харесай

Васил Иванов, обществен посредник за Община Кюстендил: Решението на Общинския съвет за обявяване на 21 март за празничен и неприсъствен ден важи за всички

Кюстендил. Решението на Общинския съвет в Кюстендил за оповестяване на 21 март за празничен и задочен ден важи за всички. Това сподели на конференция публичният медиатор за Община Кюстендил Васил Иванов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . „ Много хора неправилно считат, че това решение се отнася единствено за държавните чиновници. Уточнявам, че това касае всички работещи на територията на Община Кюстендил ”, съобщи Васил Иванов.
По думите му в тази връзка той е уведомил двата най-големи синдиката в Кюстендил. „ В писмото си ги помолих те да пазят ползите на служащите, които съставляват. Уведомих и трите най-големи работодателски организации на територията на общината. С това съобщение съм изпратил и мнението на Министерството на труда и обществената политика ”, сподели Васил Иванов. По думите му е известен и националният омбудсман. „ Считам, че в случай че на 21 март не се съблюдава решението на Общински съвет, това ще бъде директно нарушаване на правата жителите на Община Кюстендил. Това го върша с цел да може и екипът на националния омбудсман да извърши инспекции след 21, и да откри от кого е спазено и от кого не това решение ”, сподели Васил Иванов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР