Кюстендил. Библиотеката в Кюстендил обучи десетки деца в дигитални умения.

...
Кюстендил. Библиотеката в Кюстендил обучи десетки деца в дигитални умения.
Коментари Харесай

Кюстендил: Библиотеката в града е обучила десетки деца в дигитални умения

Кюстендил. Библиотеката в Кюстендил образова десетки деца в цифрови умения. Това сподели пред публицисти шефът на Регионална библиотека „ Емануил Попдимитров ” София Пейчева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Културният институт извършва план „ Информацията и знанието за стабилно развиване – отговорност за стабилно бъдеще ”, който се финансира от „ Глобални библиотеки ”. Партньори по плана са главните учебни заведения „ Св. Паисий Хилендарски ”, „ Христо Ботев ”, Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт „ Йордан Захариев ” и Природоматематическа гимназия „ Проф. Емануил Иванов ”. Проектът се извършва със период до 20 октомври.
„ Този план е отдаден на придобиването на познания по отношение на устойчивото развиване. Един значителен миг в развиването на икономическата, обществената, екологичната и културна мисъл, всички сфери на публичния живот. Целта на библиотеката беше точно да се основат повече познания в тази посока ”, сподели София Пейчева. По думите й планът е ориентиран освен към децата, само че към родителите и учителите, към общностите на учениците. „ В няколко панела бяха съсредоточени дейностите. Първите от тях бяха основаване на просветеност и търсене на информация в областта на устойчивото развиване. Става въпрос за три панела – информация и осведомителни действия, електронна връзка и осведомителна просвета ”, сподели София Пейчева. По думите й са извършени и други действия, свързани с посещаване на институции на база околна среда и здраве. Посетени са пречиствателна станция за води и лаборатория. Проведена е и среща с основния еколог на Община Кюстендил. Освен това учениците са посетили овощна градина, в която се развива биоземеделието. В рамките на плана е извършена акция за разчистване на региони към образователните заведения, сътрудници по плана.
„ Ние отчитаме като доста потребни осъществените действия. Първо, тъй като библиотеката стартира да участва с различен образ в визиите на участниците в плана. Смятам, че всички възпитаници ще продължат да ползват на процедура всички добити познания и умения. Втората позитивна страна е тази, че нашите сътрудници развиха пълномощия, ориентирани към една още по-широка сфера на изява ”, сподели София Пейчева.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР