Кюстендил. 39-годишен мъж предотврати телефонна измама в Кюстендил на значима

...
Кюстендил. 39-годишен мъж предотврати телефонна измама в Кюстендил на значима
Коментари Харесай

Кюстендил: Мъж предотврати телефонна измама по схемата куриерска услуга за фирма за дограма

Кюстендил. 39-годишен мъж предотврати телефонна машинация в Кюстендил на значима стойност. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Жертвата на телефонната машинация се доверила на обадил се по стационарния й телефон мъж, който се показал за служител на реда и я убедил да спомага за залавянето на нарушители. Уверил я, че е основана нужната организация, че следят причинителите и е добре да ги задържат с материални доказателства. Жената събрала всички налични пари – 2378 лева, и златните украшения и доверчиво ги пуснала през балкона. За неин шанс наетият от измамниците пощальон се оказал честен човек. 39-годишният бил нает по телефона от компания за дограма от Русе. „ Фирмаджиите “ взели телефонният му номер от интернет, помолили го да занесе „ чертежи “ за цялостна промяна на дограмата на жилището, поръчката била незабавна, а за осъществяването на курса щял да получи хонорар от 300 лева След като взел пакета, мъжът с изненада открил, че в него има пари и украшения и незабавно се досетил, че е попаднал несъзнателно в схемата. Незабавно занесъл парите и полезностите в полицията в Кюстендил и откакто обяснил обстановката, полицейските чиновници се заели и скоро разкрили жертвата, на която върнали парите и полезностите.
По случая е стартирано досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Кюстендил, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата. районно управление (на МВР) Кюстендил благодари за честността и съобразителността на 39-годишния мъж, предотвратил значима вреда за жертвата.
Припомняме, че по същата скица – куриерска услуга за компания за дограма, бе изработен опит да бъде излъгана 80-годишна кюстендилка, предходната година. Бяха й поискани 6 000 лева Тогава наетият за куриерската услуга жител също предотврати вредата, като донесе в полицията парите.
За следващ път насочваме зов към хората да не се доверяват на непознати по телефона, които им желаят пари. Независимо от това какъв брой безапелационно ви приказват, бъдете наясно, че в случай че ви желаят пари под какъвто и да е претекст сте евентуална жертва на телефонните измамници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР