Кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) заявиха в четвъртък,

...
Кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) заявиха в четвъртък,
Коментари Харесай

Кюрдите в Африн отново зоват сирийската армия да помогне за възпиране на Турция


Кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) обявиха в четвъртък, че бойци, подкрепящи сирийското държавно управление, се разполагат по фронтовите линии, с цел да оказват помощ за отбиване на турско нахлуване, само че такава помощ ще бъде нужна от самата сирийска войска, съобщи Ройтерс.

" Групи, съюзени със сирийската войска, пристигнаха в Африн, само че не в брой или потенциал да спрат турската окупация ", сподели представителят на СЗН Нури Махмуд.

" Сирийската войска би трябвало да извърши своя дълг... да пази границите на Сирия ", съобщи той.

СЗН приканват сирийското държавно управление да изпрати войски в северозападния регион Африн.
Проправителствени милиции дойдоха там във вторник, с цел да оказват помощ на СЗН да се защитят от настъплението на Турция и съюзени с нея размирен групи, които се бият със силите на сирийския президент Башар Асад.

Стотици от тези бойци са ситуирани на фронтовите линии в Африн, сподели Махмуд.

Асад обаче не е изпратил армията, което може да провокира по-голяма директна борба със сирийското държавно управление, в случай че Турция не отстъпи.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида съобщи, че сирийски държавни сили са влезнали в регион на Алепо, следен от СЗН.

Според свидетел държавни сили и чиновници от държавни институции са влезнали в кварталите Халак, Бани Заид и Бустан ал Баша.

СЗН отхвърлиха държавни сили или чиновници от държавни институции да са влезнали в следената от тях зона.

СЗН управляват от няколко години анклав в северната част на Алепо и се бият с антиправителствени размирен групи, които бяха изтласкани от града през декември 2016 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР