Кюрдски и арабски бойци ще се присъединят към турската армия

...
Кюрдски и арабски бойци ще се присъединят към турската армия
Коментари Харесай

Червени барети ще помагат на турската армия в Сирия

Кюрдски и арабски бойци ще се причислят към турската войска в интервенция „ Маслинова клонка “ в северната част на Сирия, заяви „ Хюриет дейли нюз “, цитирайки пълководец Хасан Абдуллах Кули.

Кюрдската бригада, известна като „ ястребите “, е част от Свободната сирийска войска, която е опълчва на режима на Башар Асад. Сирия е в революция от 2011 година насам. Близо 600 бойци ще се причислят към турските въоръжени сили.

400 от тях са кюрди от Азаз, а другите 200 са арабски бойци, по-известни като „ алените барети “. Бойците от тази бригада ще се причислят към турската войска през днешния ден. „ С божията воля ще освободим нашите хора от ПКК в Африн “, съобщи командирът на елитните бойци.

„ Черните барети “ от дивизията „ Хамза “на Свободната сирийска войска също ще поддържат турската войска, която щурмува северната част на Сирия на 20 януари тази година, с цел да прочисти района на Африн от бойците на Отряда за национална самозащита. Анкара гледа на групировката като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

Турската войска, подкрепяна от сирийските бунтовници, се насочи към град Африн. Кюрдите от Отряда за национална самозащита пък получават поддръжка от проправителствени сили на Башар Асад, което покачва риска от директна борба сред турската войска и режима в Дамаск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР