Кюрдите обявиха, че знаят къде е живият Абу Бакр ал-Багдади.

...
Кюрдите обявиха, че знаят къде е живият Абу Бакр ал-Багдади.
Коментари Харесай

Кюрдите разкриха къде се крие живият Абу Бакр ал-Багдади

Кюрдите оповестиха, че знаят къде е живият Абу Бакр ал-Багдади. По техни данни водачът на Ислямска страна се крие на юг от Ракка – на територия, който отчасти остава под контрола на терористите.

Офицерът от кюрдските контратерористични сили Лахур Талабани счита, че Абу Бакр ал-Багдади към момента е жив, оповестява Ройтерс. По думите му, кюрдите разполагат със сведения за вероятното му местоположение. Според тях той е заобиколен от усилена защита. Засега не разполагат с информация за положението му и дали е ранен.

В средата на юни Министерство на защитата на Русия заяви, че Абу Бакр ал-Багдади е премахнат.

Лидерът на терористите по всяка възможност е бил премахнат вследствие на съветски авиоудар. Тогава Иракската телевизия удостовери тази информация, пускайки на уеб страницата си посмъртни фотоси ва ал-Багдади. По-късно самите терористи потвърдиха, че водачът им е премахнат.

Независимо от всичко това информацията за „ живия” Абу Бакр ал-Багдади продължава да се популяризира от Пентагона и разузнаването на Ирак. По техни данни терорист номер едно продължава да се крие в Сирия, само че не както съгласно кюрдите в Ракка или покрайнините на града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР