Кьолнската катедрала е под засилена полицейска охрана, заради опасения от

...
Кьолнската катедрала е под засилена полицейска охрана, заради опасения от
Коментари Харесай

Кьолнската катедрала е под засилена полицейска охрана

Кьолнската катедрала е под засилена полицейска защита, поради опасения от терористични офанзиви.

Непосредствено преди коледните служби полицията усили ограниченията за сигурност в катедралата в Кьолн поради получени сведения за допустима офанзива от страна на ислямистка формация, пише Deutsche Welle. В събота катедралата бе претърсена с кучета, а искащите да влязат в храма се подлагат на засилен надзор.

В австрийската столица ограниченията за сигурност също бяха засилени - и там са били получени сведения за вероятен атентат против черква. По данни на АРД след получените сигнали се правят следствия против голям брой хора в Австрия, Испания и Германия, има и няколко арестувани лица. За обвинените се счита, че са част от базирана в Афганистан формация, обвързвана с " Ислямска страна ".

От кьолнската полиция обосноваха засилените ограничения със сигнал за заплаха, без да оповестяват детайлности. Посетителите на катедралата в Кьолн би трябвало да имат поради, че ще бъдат подлагани на обстойни инспекции в идващите дни.

" Макар сведенията ни да се отнасят за Нова година, ще увеличим инспекциите за сигурност още от през днешния ден ", сподели шефът на кьолнската престъпна полиция Михаел Есер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР