кворум от 211 народни представители и с химните на България

...
кворум от 211 народни представители и с химните на България
Коментари Харесай

Започна новата сесия на Парламента, ГЕРБ и Обединени патриоти напуснаха залата

кворум от 211 народни представители и с химните на България и Европейския съюз стартира новата пленарна сесия на Народното събрание. От през днешния ден депутатите ще работят в напълно реконструираната и актуализирана зала „ Света София “ в постройката на някогашния Партиен дом, където ще заседават отсега нататък.

"Добре сме се събрали в новата постройка. Пред нас стои една огромна отговорност. Длъжни сме да чуваме мнението на другия, само че от самото начало да използваме езика на разбирателството. В противоположен случай опълчването, езикът на омразата измежду нас политиците ще се придвижи измежду нашите сънародници, а това е рисково и пагубно ", сподели в речта си при откриването на сесията ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на един парламент, а духът на живите и работещите в него хора, сподели тя.

„ От през днешния ден Народното събрание се настани напълно в новия си дом. Това пренасяне беше дълго разискване и мъчно осъществено. Чисто прочувствено за множеството от нас бе тъжна раздялата с историческата постройка на Народното събрание “, уточни Караянчева. Тя означи, че доста жители се вълнуват от това, че не е отстранен герба на Народна република България. „ Въпреки това този знак ще бъде отстранен скоро.

След като ръководителят на Народното събрание предложения президента Румен Радев на трибуната, депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР