Квебек е канадска провинция известна в цял свят с хубавия

...
Квебек е канадска провинция известна в цял свят с хубавия
Коментари Харесай

В Канада имигрантите вече ще минават тест за морани ценности

Квебек е канадска провинция известна в целия свят с хубавия метод на живот. Там обаче скоро ще изискват от икономическите имигранти да преминат през " тест за полезности “. Официализирано е към този момент и в закона.

Премиерът на провинцията Франсоа Лего съобщи, че евентуалните имигранти би трябвало да осъзнават полезности като равните права на мъжете и дамите. Правителството на провинцията разгласи, че въпросите в теста ще бъдат основани на хартата за правата в Канада. Нововъведението влиза в действие от 1 януари 2020 година

Ако се провалят, претендентите могат да вземат онлайн теста още веднъж. За триумф са нужни 75%. Ще има опция и за курс, който покрива тематиките в самобитния изпит.

Лего съобщи, че новодошлите би трябвало да знаят и за светския закон на провинцията, който не разрешава на държавни чиновници като съдии, служители на реда и учители да носят религиозни знаци – кипa, тюрбан или хиджаб, кръстче, до момента в който са на работа.

Оценката от 20 въпроса ще се концентрира върху въпроси към демокрацията, френскоговорящото общество в Квебек, светския темперамент на страната и равнопоставеността сред мъже и дами.

Целта е да се обезпечи, че новодошлите " се интегрират в обществото и се придържат към полезностите на Кебек “, съобщи провинциалният министър на имиграцията Симон Барет.

Примерни въпроси са: " В Квебек мъжете и дамите имат идентични права и са считани за равни от закона, вярно или погрешно? “ и " Посочете който от следните образци е дискриминация: отвод от назначение на жена, която е бременна, на мъж, който няма нужната тапия, или на човек поради неговия етнически генезис “.

Ценностите са част от промяна на имиграционната система на дясноцентристката партия КАК (Коалиция за бъдещето на Квебек), по чиято оценка 26 300 новодошли стопански имигранти и членовете на техните фамилии ще бъдат подложени на тест през идната година.

Политиката на провинцията надали ще бъде оспорена от федералното държавно управление. Наскоро министър председателят либерал Джъстин Трюдо съобщи, че този аршин е в границите на пълномощията на Квебек.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР