Квалификантите Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Йозеф Ковалик (Словакия)

...
Квалификантите Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Йозеф Ковалик (Словакия)
Коментари Харесай

Двама квалификанти се класираха за втория кръг в София

Квалификантите Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Йозеф Ковалик (Словакия) се класираха за втория кръг на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. Башич се оправи с 6:4, 6:1 с някогашния номер 18 в света Флориан Майер (Германия), който се включи като " благополучен губещ " от квалификациите.

Майер научи, че ще взе участие в главната скица тази заран след отдръпването в последния миг на украинеца Серхий Стаховски заради здравословни аргументи. Двубоят вървеше равностойно до 4:4, след което 129-ият в света босненец взе осем от идващите девет гейма, с цел да победи след час игра в зала " Арена Армеец ".

За място на четвъртфиналите Башич ще играе против поставения под номер 4 Филип Колшрайбер (Германия). Ковалик, 187-и в класацията на АТП, пък надви над молдовеца Раду Албот с 6:3, 6:3 за 78 минути.

Словакът взе първия сет с единствен пробив за 5:3, а във втората част той направи серия от четири следващи гейма, с цел да победи. Във втория кръг той ще играе против сънародника си Лукаш Лацко, който през вчерашния ден отстрани осмия в схемата Евгени Донской (Русия) с 6:4, 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР