Квалификантът Йозеф Ковалик спечели словашкия сблъсък срещу Лукаш Лацко и

...
Квалификантът Йозеф Ковалик спечели словашкия сблъсък срещу Лукаш Лацко и
Коментари Харесай

Квалификантът Йозеф Ковалик е първият четвъртфиналист на Sofia Open 2018

Квалификантът Йозеф Ковалик завоюва словашкия конфликт против Лукаш Лацко и стана първият четвърфиналист на Sofia Open 2018. Мачът се игра в помощната зала на " Арена Армеец " и приключи при резултат 6-4, 2-6, 7-5, като мина през серия от обрати.

В първият сет се изиграха два доста дълги гейма. Лацко отрази две точки за пробив в третия, а в десетия нещата се обърнаха и Ковалик загуби подаването си след третата опция и общо 14 разигравания.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Противно на упованията Ковалик не се съобщи и с два ранни брейка бързо натрупа преднина от 4-0 във втората част. Йозеф можеше да пробие още един път в седмия гейм, само че тогава Лацко се опъна, избави три сетбола и си взе подаването след 16 разигравания. Веднага по-късно Йозеф беше решителен и затвори частта на нула след 6-2 за 32 минути.

Третият сет беше доста трагичен. Лацко проби за 2-0 и контролираше нещата, достигайки до сервис гейм за мача при 5-3. Той имаше мачбол, само че Ковалик го избави и даже съумя да върне пробива.

Това пречупи Лацко и след още един брейк за 6-5 Ковалик приключи обрата. В последния гейм на мача драмата беше цялостна Лукаш имаше две благоприятни условия да се избави и да прати сета в тайбрек, само че Йозеф осъществя първия си мачбол и затвори срещата след 2 часа и 9 минути игра.

Ковалик ще играе идващия си мач в петък против спечелилия от дуела Адриан Манарино - Маркос Багдатис. Това ще бъде пети дуел в шампионата на стартиралия от квалификациите словак.

 Снимка 338905
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР