Квалификантът Мартин Гулд разгроми с 10:3 един от фаворитите в

...
Квалификантът Мартин Гулд разгроми с 10:3 един от фаворитите в
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Мартин Гулд изхвърли един от фаворитите


Квалификантът Мартин Гулд разгроми с 10:3 един от любимците в “Крусибъл” Стивън Магуайър и се класира по безапелационен метод на Световното състезание по снукър. Успехът му е незабравим, тъй като той можеше да загуби професионалния си статут, в случай че не бе минал първия квалификационен кръг. 38-годишният занаятчия на щеката беше направил три сенчъри брейка през целия сезон досега, само че против Магуайър осъществя цели четири.

The Pinner Potter @GouldyBalls147 is the final man through to the last 16 at the Crucible & for the first time since 2011!

There, he'll meet Kyren Wilson #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/jaKCVC1BbA
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 5, 2020
За трети път в кариерата си Гулд е осминафиналист в “Крусибъл” след 2010 и 2011 година. Оттогава той завоюва Германския Мастърс през 2016-а, само че спад във формата го свлече до 60-а позиция в международната класация. За първи път от към две години Мартин се класира на осминафинал в ранкинг шампионат.

За Магуайър провалянето е девето в първия кръг на Световното от 17 участия. Той бе спечелил Шампионата на тура преди началото на “Крусибъл”, само че още в първата сесия изостана с 2:7 и загуби шансове за продължение напред. Шотландецът направи несполучлив опит за оптимален брейк в 12-ия фрейм, само че загуби позиция по третата последна алена.

Мартин Гулд ще играе с Кайрън Уилсън на осминафиналите, който се класира за там без игра след отказването на Антъни Хамилтън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР