Курсовете на обществения транспорт по маршрутите Карлово – Калофер и

...
Курсовете на обществения транспорт по маршрутите Карлово – Калофер и
Коментари Харесай

Курсовете Карлово – Калофер и Карлово – Сушица са преустановени

Курсовете на публичния превоз по маршрутите Карлово – Калофер и Карлово – Сушица са прекратени от през вчерашния ден, е открила инспекция на Община Карлово. Причината е, че компанията, която ги извършва - „ Хеброс бус “, не съблюдава контракта си с локалната администрация. От там припомнят, че от една година превозвачът позволява доста нарушавания при осъществяването на контракта си, само че за момента няма друга опция.

След извършен диалог на управлението на Община Карлово с шефа на сдружението Веселин Дошков за изясняване на казуса е станало ясно, че във компанията има дефицит на водачи. Той е поел ангажимент да пренасочи водачи от други линии, които да обслужват публичния транспорт.

Междувременно, от управлението на Община Карлово не престават да водят диалози с всички транспортни компании в общината, с цел да се осигуряталтернативни разновидности за транспорт по линиите.

Според експерти, казусът с публичния превоз е народен, а не местен и за решаването му се изискват законодателни промени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР