Курсът на японската йена към долара във вторник премина към

...
Курсът на японската йена към долара във вторник премина към
Коментари Харесай

Заложилите на златото и йената прибират печалбите

Курсът на японската йена към $ във вторник мина към намаляване измежду три следващи сесии на напредък, провокиран от ескалацията на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Златото също слиза от 6-годишния пик на цената, заложилите на скъпия метал фиксират облагата.

Днес сутринта американската валута нараства по отношение на японската до 106,66 йени за $ от равнището в края на вчерашната търговия - 105,94 йени за $.

Еврото нараства към американската валута до 1,1206 $ за евро от курса 1,1202 $ за евро в понеделник при закриването на търговията.

Във вторник трейдърите разпродават йени, фиксирайки облагата от трите дни повишаване на японската валута. Нейното повишаване бе на фона на търсенето на безвредни активи след опасността на Тръмп на наложи нови мита върху китайския импорт. В отговор Пекин смъкна курса на юана до минимално от края на предходната година равнище.

В същото време шефът на Китайската централна банка съобщи, че Китай не счита на употребява националната си валута като инструмент в комерсиалната война, а волатилността на юана е провокирана от външните фактори на несигурност.

Стойността на златото във вторник се намалява цената си в границите на корекции измежду като цената на скъпия метал оптимално от шест години ниво. Инвеститорите прибират облагите си след интервала на значителния растеж на котировките поради ескалацията на комерсиалните спорове сред Съединени американски щати и Китай и повишаването на по-сигурните активи какъвто е златото.

Днес сутринта фючърсите за златото на нюйоркската борса Comex поевтиняват с 3,6 $, до 1472,9 $ за тройунция. В понеделник цената на скъпия метал доближи равнището 1486,7 $ за унция, което е пикова стойност от октомври 2013 година.

Цената на септемврийските фючърси за среброто се повиши до 16,402 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР