Курсът на щатския долар в петък сутринта расте спрямо еврото,

...
Курсът на щатския долар в петък сутринта расте спрямо еврото,
Коментари Харесай

Доларът поскъпва към еврото, паунда и йената

Курсът на щатския $ в петък сутринта пораства по отношение на еврото, японската йена и английската лира стерлинг.

Към 10:50 ч. българско време общата европейска валута поевтинява по отношение на американската с 0,39% - до равнище на замяна $1,1323 за едно евро от $1,1371 за евро в края на предходната търговия.

Американските пари нарастват и по отношение на японската валута - с 0,15%, до 114,45 йени за $ спрямо 114,26 йени за $ при закриването на търговията в четвъртък.

В същото време английският паунд в петък сутринта спада с 0,26% по отношение на $, до $1,3462 за една лира при $1,3495 за лира в предходния търговски ден.

Австралийският $ се повишава с 0,11%, до $0,7285 против $0,7277 при затварянето в четвъртък.

Статистиката, оповестена в петък, демонстрира, че инфлацията в Япония отслабва. Потребителските цени през октомври са се повишили с 0,1% по отношение на същия месец предходната година, сочат данни на Министерството на вътрешните работи и известията на страната. През септември инфлацията беше 0,2%.

Индексът ICE US Dollar може да покаже растеж за четвърта поредна седмица на фона на упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще увеличи лихвите по-рано от плануваното на фона на продължаващия инфлационен напън и позитивни статистически данни.

Експертите се разграничават в прогнозите си за $, някои считат скорошния му спад като опция за покупка, до момента в който други считат, че упованията за стягане на паричната политика на Фед към този момент са изцяло заложени в цените, написа Trading Economics.

Президентът на Федералната аварийна банка на Чикаго Чарлз Евънс сподели тази седмица, че инфлацията в Съединените щати е по-устойчива, в сравнение с можеше да се чака. " Сега би трябвало да призная, че това продължава по-дълго, в сравнение с чаках ", сподели Евънс в изявление за Mid-Size Bank Coalition of America.

Междувременно президентът на Федералната аварийна банка на Ню Йорк Джон Уилямс преди този момент се изрече в отбрана на новата инфлационна тактика на Фед, която съгласно критиците й пречи на Фед да предприеме явни ограничения за ограничение на инфлацията в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР