Курсът на руската рубла спрямо долара и еврото се стабилизира

...
Курсът на руската рубла спрямо долара и еврото се стабилизира
Коментари Харесай

Рублата се стабилизира спрямо долара и еврото

Курсът на съветската рубла по отношение на $ и еврото се стабилизира през днешния ден, преди съвещанието на Руската централна банка (РЦБ) по-късно денем, на което се чака да бъде взето решение за понижаване на водещите лихви, съобщи Ройтерс. 

Динамиката на съветските пазари до известна степен е изкуствена, защото рублата се поддържа от ограничения за финансов надзор, а акции се търгуват при възбрана на късите продажби, до момента в който на задгранични играчи е неразрешено да продават акции на съветски компании без позволение, отбелязва осведомителната организация. 

Към 07:49 часа по Гринуич (10:49 часа българско време) рублата нарастна с 0,5 на 100 по отношение на $ до 71,69 рубли за $ и остана постоянна по отношение на единната европейска валута с курс от 75,40 рубли за едно евро. Това са равнища, регистрирани за първи път от над две години. 

Рублата укрепи позициите си през последните няколко дни, защото компании, ориентирани към износа, продват валутните си приходи, с цел да покрият вътрешни отговорности за над 3 трлн. рубли (43,26 милиарда рубли) този месец, съгласно разбори, по които Ройтерс е работил. 

Очаква се РЦБ да намали водещата си рента с 200 базисни пункта до 15 % в опит да подтиква кредитирането в стопанската система на фона на високата инфлация, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР