Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Радев: Новият кабинет ни тласка все по-близо до войната

Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната. Не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България ", съобщи президентът Румен Радев.

Основното обвързване на всяко едно държавно управление е да подсигурява сигурността и спокойствието на българските жители, съобщи Радев преди да отпътува за Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер.

" Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не трябва да ни успокоява, тъй като бойните дейности ескалират и очевидно някои политици не осъзнават дълбочината на казуса. Гледат на тази войнат като че ли са в спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове ", добави президентът, представен от Българска национална телевизия.

Според него е в интерес освен на България, само че и на Европа незабавното преустановяване на бойните дейности и търсене на всички вероятни пътища за възобновяване на разговора и мирните договаряния, а не зареждане на този спор с нови оръжия.

" Всеки, който има отговорности и упоритости в областта на сигурността и защитата би трябвало добре да познава и да се придържа към Конституцията и Закона за защитата и въоръжените сили, които изрично регламентират, че президентът е висш главнокомандващ както във военно, по този начин и в спокойно време ", разяснява Румен Радев.

Той акцентира, че външната политика е споделена отговорност на институциите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР