Курсът на еврото към долара във вторник продължава да спада

...
Курсът на еврото към долара във вторник продължава да спада
Коментари Харесай

Еврото и паундът продължават да поевтиняват

Курсът на еврото към $ във вторник продължава да спада седма предна сесия на валутната търговия. Неяснотата към комерсиалните договаряния сред Китай и Съединени американски щати ускоряват скептицизма на вложителите по повод вероятностите пред международната стопанска система. Политическата обстановка във Англия, обвързвана с процеса по излизането на страната от Европейски Съюз способства за отслабването на английската валута.

На този декор се ускорява търсенето на по-безопасни активи " тихи пристанища ", каквато в някаква степен е и американската валута. Анализаторите чакат наклонността към растеж на $ да се резервира да кроя на годината.

Общата валута през днешния ден сутринта се търгува по отношение на американската по $1,0971 за едно евро спрямо $1,0996 за евро в понеделник. В хода на сесията курсът на еврото спадаше до $1,0935, което е най-малко от май 2017 година.

Стойността на еврото към японските пари се намалява до116,30 йени спрямо 116,56 йени за едно евро ден по-рано.

Отслабването на европейската валута е провокирано и от растящите упования Европейската централна банка да смекчи паричната си политика и да даде нови тласъци, за поддържа икономическия напредък в еврозоната, написа Dow Jones.

Фунтът стерлинг продължава да поевтинява - през днешния ден сутринта курсът му е $1,2016 спрямо $1,2082 за едни паунд при закриване на търговията в понеделник. Вчера в хода на търговията цената на английската валута спадаше под 1,2 $ за фунт, за първи път от януари 2017 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР