Курсът на долара в петък се понижава по отношение на

...
Курсът на долара в петък се понижава по отношение на
Коментари Харесай

Цената на златото е стабилна, доларът се понижава към еврото и паунда

Курсът на $ в петък се намалява във връзка с еврото, йената и паунда на фона следващата слабата статистика от Съединени американски щати, което ускорява опасения за положението на най-голямата стопанска система в света.

Общата валута през днешния ден сутринта се повишава по отношение на американската до равнище 1,0972 $ за евро от курса при закриване на вчерашната търговия - 1,0964 $ за евро.

Днес на пазара за един $ дават по 106,81 йени при 106,92 йени ден по-рано.

Стойността на европейската валута по отношение на японската в това време е 117,24 йени за евро спрямо 117,22 йени за евро в четвъртък.

Фунтът стерлинг се търгува в региона към $1,2350 за паунд срещу при $1,2332 за паунд и по 1,1252 евро по отношение на 1,1247 евро за паунд в края на вчерашната сесия.

Трейдърите не престават с скептицизъм да отиграват данните на американския Институт за ръководство на доставките (Institute for Supply Management, ISM), съгласно които деловата интензивност в областта на услугите в Съединени американски щати през септември и спаднала до тригодишен най-малко. Във вторник ISM заяви, че аналогичният показател за индустрията е обновил съвсем 10-годишен най-малко.

Сега пазарите чакат данните за положението на американския пазар на труда през септември. Според прогнозите на анализаторите, безработицата в Съединени американски щати се е съхранила на равнище 3,7%, а броят на новите работни места в неселскостопанските браншове се е нараснал с 140 хиляди, след растеж от 130 хиляди през предходния месец август.

В очакване на тези данни, даващи спомагателна информация за положението на американската стопанска система, цената на златото в петък сутринта едва се трансформира. Цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex пораства с 0,25 $, до 1514,05 $ за тройунция. Цената на декемврийските фючърси за среброто спада с на 0,23% - до 17,637 $ за унция.

Но като слабите стопански данни от Съединени американски щати и проблемите на международната стопанска система са в поддръжка на търсенето на по-надеждни и безвредни активи, какъвто е златото. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР