Курсът на долара в началото на валутната търговия в петък

...
Курсът на долара в началото на валутната търговия в петък
Коментари Харесай

Доларът засилва позиции

Курсът на $ при започване на валутната търговия в петък е постоянен във връзка с еврото и фунта стерлинг. Йената поевтинява към множеството валути на фона намаляване на рисковете свързани с комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай и на напрежението сред Индия и Пакистан.

Американската валута получи поддръжка с помощта на повишението на доходността на облигациите, откакто данни за растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през четвъртото тримесечие надвишиха прогнозите.

Спадът на йената пък бе заздравен и от ненадейно мощните данни за Китай - където показателя PMI се повиши до 49,9 пункта от 48,3 пункта месец по-рано. Въпреки това оставащите опасения за закъснение растежа на китайската стопанска система задържат растежа на така наречен суровинни валути.

Еврото през днешния ден сутринта се разменя на пазара против $1,1372 спрямо $1,1371 при закриване на валутната търговия в четвъртък.

По данни на Bloomberg, американските проговарящи приготвят текст за комерсиално съглашение с Китай за срещата на двамата водачи - Тръмп и Си Дзинпин, която може да се състои с в средата на март. Това и темпът на напредък на американския Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие - 2,6% вместо плануваните 2,2 на 100, повдигна духа на вложителите.

Курсът на американската валута по отношение на японската се повиши с 0,35% до 111,78 йени за $ от 111,39 йени за $ ден по-рано.

Стойността на еврото към японските пари също се повишава - с 0,33% - до 127,09 йени до 126,67 йени за едно евро в края на вчерашната търговия.

Фунтът стерлинг нищожно поевтинява по отношение на $ и еврото. Спрямо американската валута паундът отстъпва до $1,3255 от $1,3263 във вторник. По отношение на общата валута английската също се намалява минимално и през днешния ден се търгува по 1,1657 евро за фунт спрямо 1,1663 евро за паунд ден преди този момент. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР