Курсантът от Академията на МВР Мария Илиева е индивидуалният победител

...
Курсантът от Академията на МВР Мария Илиева е индивидуалният победител
Коментари Харесай

Петима курсанти от АМВР отличени в конкурс за есе за домашното и насилието, основано на пола

Курсантът от Академията на Министерство на вътрешните работи Мария Илиева е самостоятелният победител в състезанието за есе, отдадено на проблемите на домашното принуждение и това, учредено на пола.

Той бе разгласен на 25 ноември 2021 година, Международният ден за премахването на насилието, учредено на пола. Организатори на самодейността – част от дейностите в 16-дневката на Организация на обединените нации, отдадена на този проблем, са ГДНП и АМВР. Право на присъединяване в състезанието имаха учащите се в Академията, а творбите бяха оценени от екип на АМВР и ГДНП.

С първа премия бе отличено есето на курсант Милена Добрева, втората бе отредена за Борислав Бахтарлиев, а третата – за Мариян Игнатов. Журито присъди и поощрителна премия, която получи Бистра Лисова.

Наградите на спечелилите бяха връчени през днешния ден на гала в АМВР, на която участваха зам.-ректорът на АМВР доцент доктор Милорад Йорданов, деканът на факултет „ Полиция “ комисар Стоян Стоянов и контрольор Ирина Рогева от ГДНП.

Радостно е, че младежи като вас демонстрират сензитивност към проблемите, свързани с домашното принуждение. Това е тематика, която би трябвало да бъде поставена на масата и да се приказва за нея, съобщи зам.-ректорът на АМВР. Той благодари на младите си сътрудници за изказаната дейна позиция и изрази вяра, че ще запазят отворени сърцата си за проблемите на хората.

Всеки един от наградените получи грамота, както и предметна премия от Международната полицейска асоциация (ИПА).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР