Курсант-старши сержант Давид Варадян постигна победа срещу трикратния шампион на

...
Курсант-старши сержант Давид Варадян постигна победа срещу трикратния шампион на
Коментари Харесай

11-годишен шампион по шах игра срещу 33 курсанти и офицери

Курсант-старши сержант Давид Варадян реализира победа против трикратния първенец на България по шах при децата Теодор Тутеков.

11-годишният първенец игра против 31 курсанти и двама офицери в показателен шахматен сеанс в Националния боен университет „ Васил Левски “.

Теодор изгуби единствено две партии, реализира едно реми и завоюва всички останали игри, оповестиха от пресцентъра на вуза.

Подполковник Константин Стефанов, който е доцент в департамент „ Езиково образование и физическа подготовка “ е вторият, който съумя да завоюва партия против Теодор Тутеков. Реми с дребния първенец реализира курсант Николай Донков.

„ Шахът е играта, която развива мисълта и по тази причина доста се веселя, че толкоз доста курсанти се включиха в този сеанс. Целта ни е да разпространяваме играта измежду нашите обучаеми и се надявам, че след днешния ден, сме постигнали това “, сподели началникът на НВУ бригаден военачалник Иван Маламов, който откри демонстративния сеанс, а по-късно връчи грамотите и купите на най-добре представилите се.

За смелостта си да се изправи против 33-ма играчи, петокласникът от ОУ „ Иван Вазов “ в Горна Оряховица Теодор Тутеков получи монета на НВУ.

Демонстративният шахматен сеанс беше отдаден на 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата и беше проведен от Войсковия академични състезателен клуб „ Васил Левски “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР