Курс за статистици започна тази седмица в зала Лаута. Помощник-треньорът

...
Курс за статистици започна тази седмица в зала Лаута. Помощник-треньорът
Коментари Харесай

Курс за статистици стартира тази седмица в зала Лаута

Курс за статистици стартира тази седмица в зала " Лаута ". Помощник-треньорът на Марица (Пловдив) Лазар Лазаров е преподавател на курса, който ще продължи пет седмици.

През тази седмица се организираха две срещи от курса във вторник и събота.



Курсът се провежда от Национална волейболна лига и с изключение на Пловдив се организира в София и Монтана. Националната волейболна лига обезпечава по време на курса стратегия Data Volley, с която работят волейболните статистици.

Всеки получава ключ за програмата и се вършат на практика задания. Посещенията са общо пет седмици с по две визити на седмица. Участници получават задания, които извършват и у дома освен на сеансите. След привършване на курса, приключилите го ще бъдат препоръчани на клубове у нас за пускане на работа.
„ Това, което вършим е доста хубаво начинание. Аз още през 2017 бях предложил да стартираме подобен курс, само че тогава нещата не се получиха. Хубаво е, че от Националната волейболна лига взеха решение да създадат подобен курс. Имаме сътрудници от Варна, Пазарджик, Стара Загора и Пловдив “, съобщи Лазар Лазаров пред volleymaritza.bg по отношение на курса в Пловдив.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР