Kурортният комплекс Албена приключва летния сезон на загуба. Това се

...
Kурортният комплекс Албена приключва летния сезон на загуба. Това се
Коментари Харесай

За първи път в историята си курорта Албена е на загуба

Kурортният комплекс " Албена " завършва летния сезон на загуба. Това се случва за първи път в 52-годишната история на комплекса, предават локални медии.

Въпреки, че това лято рекорден брой български туристи посетиха курортите ни, те не съумяха да компенсират загубите от чужденците, летуващи у нас. Една от главните аргументи за слабия сезон, регистриран в курорта е изтеглянето на немски туристи в средата на август, от които " Албена " губи цели 6 милиона лв..
 Туризмът в България е изправен пред комплициран летен сезон
Туризмът в България е изправен пред комплициран летен сезон

" През пролетта статистиките за предстоящи резервации в България бяха доста черни, говореше се за 35-40% спад на ранните записвания "

Отпаднали са и контракти за групово летуване на 3 000 туристи от Турция и 1000 немски тенисисти, поради които спортната база е нараснала потенциала си с 3 нови корта. Предплатените 2 милиона лв. резервации са отсрочени в края на сегашния сезон или за идната година.

Добричко беше разгласен за рискова зона, поради високия брой на инфектираните с ковид в града.

" Държавата би трябвало да концентрира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие и да поправи грешките, които доведоха до оповестяването й като рискова зона ", разяснява изпълнителният шеф на курорта Красимир Станев, представен от tvdobrich.

Реализираните нощувки в комплекса са едвам 365 000 - при 1.5 милиона предходната година, оповестява Радио Варна.
 В тежкия летен сезон кои бяха най-многобройните задгранични туристи по Южното Черноморие?
В тежкия летен сезон кои бяха най-многобройните задгранични туристи по Южното Черноморие?

Броят на посетителите на летището в Бургас са с 86% по-малко спрямо 2019-а

През август в " Албена " максимумът, който е бил доближат е 7 000 туристи, при два пъти по-голям потенциал на леглова база.

Станев декларира, че мярката 60/40 е била потребна, защото с помощта на на нея до края на годината " Албена " ще получи помощ от към 4 милиона лева По думите му и обслужващият личен състав в курортните комплекси би трябвало да е включен в рисковите специалности от първа линия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР