Курортите в Западна Европа са откраднали добрите гръцки специалисти в

...
Курортите в Западна Европа са откраднали добрите гръцки специалисти в
Коментари Харесай

Туризмът в Гърция недоволства от кражба на кадри от Западна Европа

Курортите в Западна Европа са откраднали положителните гръцки експерти в туризма, оплакват се от туристическия бранш. Много по-малко са и искащите от балканските страни да работят този сезон в Гърция.

Между 2 хиляди и 4 хиляди евро заплата оферират притежателите на заведения за хранене за кулинарни експерти и все пак не могат да намерят. Причината е, че половината от положителните експерти в кухнята работят в Западна Европа, където изискванията са по-добри, споделят от туристическия бранш.

Няма задоволително камериерки и сервитьори, оповестяват притежателите на хотели, принудени да наемат и чужденци без опит. От Халкидики се оплакват, че обичайни чиновници от балканските страни също са доста по-малко този сезон.

Проблемът с липса на експерти в туризма е най-силен на островите Миконос и Санторини, само че и на други острови, където интензивният сезон към този момент стартира.

Министрите на труда и на туризма търсят решение, като дават обещание непрекъснати инспекции на работодателите за публични контракти и съблюдаване на всички права на работещите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР