Курортът Златни пясъци на Българското Черноморие е пълен - благодарние

...
Курортът Златни пясъци на Българското Черноморие е пълен - благодарние
Коментари Харесай

Когато в Златни пясъци ги няма германските летовници, но курортът е пълен

Курортът Златни пясъци на Българското Черноморие е цялостен - благодарние на локалните туристи. Обикновено базата е заета на 80% от немски летовници, само че в този момент те се броят на пръсти, се споделя в репортаж на " Тагесшау ", представен от.
Блюдата с месо и риба са точно подредени в бюфета, личният състав е оборудван с ръкавици и защитни маски, а всички принадлежности биват усърдно дезинфекцирани. Управителката на хотел " София " в курорта Златни пясъци Маргарита Христова наподобява удовлетворена от това, което вижда.
" Изпълняваме на 100 % ограниченията за сигурност ", споделя тя и твърди, че дотук нито един от гостите на хотела на се е заразил с. Но от няколко дни всеобщо биват отказвани резервации - най-много от немски туристи, откакто държавното управление в Берлин прикани немските жители да заобикалят пътуванията до Златни пясъци. " Мислехме, че през август ще компенсираме късния старт на сезона, само че това предизвестие и неналичието на немски летовници трансфораха в действителност най-лошите ни опасения ", споделя в тази връзка Христова.

Проблемът е в това, че даже и за малцина почиващи, Христова се нуждае от цялостен състав на личния състав, който да обслужва гостите на бюфета, да дезинфекцира шезлонгите край басейна и така нататък Благодарение на българските и румънските туристи, хотелската база е добре запълнена, коментира шефката. " Но нормално 80 % от нашите посетители са немски туристи ", прибавя тя.
 Лятото на Тони Димитрова: Между прохладата в Странджа и чара на Бургас Лятото на Тони Димитрова: Между прохладата в Странджа и чара на Бургас
Избирам да вървя до морето, ходя с кучето всеки ден. Да се сграбчи да почивам, това може да стане в Странджа. Това е извънредно място....
Тя, както и доста други хотелиери, се ядосват на решението на немските управляващи да издадат предизвестие за пътешестване до северното Българско Черноморие. Ръстът на новите в региона на Варна се дължи главно на два старешки дома, трансформирали се в огнища на болестта. " И това няма нищо общо с ситуацията в Златни пясъци и другите туристически центрове в региона. Но сме жертвата в тази ситуация ", споделя Христова.
На същото мнение е и Улрих Хепе, шеф на двете съществени летища, на които идват туристите. Той е уверен, че предизвестието за региона на Варна изпраща изцяло неправилен сигнал: " Почивките на българското Черноморие си остават безвредни ", твърди германецът.
Броят на пасажерите, идващи на двете летища, е намалял от 5 милиона души през 2019 година на един милион през това лято. След издаването на предизвестието за пътешестване са били анулирани доста полети. В Златни пясъци това по нищо не проличава, защото курортът е добре напълнен. Но спрямо други години плажът е запустял, настояват локалните хора. Повечето туристи тук са българи или румънци, германци съвсем няма, прецизират от " Тагесшау ".

А който - макар предизвестието - е пристигнал да почива, просто не желае да си проваля отпуската. " Дезинфекцирам се вътрешно ", споделя един юноша от Баден-Вюртемберг, който, дружно с другари, пие бира под сянката на един чадър. " Отнасяме се съществено към предизвестието ", споделя друга туристка от Германия, която откриваме да лежи на плажа с приятеля си. " Не може на всяка дреболия да реагираме с отвод от пътешестване. е на всички места, по тази причина предизвестието би трябвало да важи за всички дестинации ", прибавя умно летовничката.
 Има ли туристически национализъм и какво плануват българите за лято 2020? Има ли " туристически национализъм " и какво плануват българите за лято 2020?
В изискванията на коронакризата България, закономерно получава преимущество пред външните туристически дестинации в проектите на българите з...
Който вечерно време реши да се разноски по крайбрежния бул. със заведения, наложително би трябвало да съблюдава отдалеченост и да носи защитна маска. Но колкото повече напредва вечерта, а алкохолният градус се демонстрира, толкоз по-малко хора съблюдават предписанията. Само посетителите на нощните заведения са длъжни да дезинфекцират ръцете си и наложително им мерят температурата на входа. Повечето нощни заведения в курорта не работят поради пандемията, а дребното останали отворени са претъпкани.

В хотел " София " шефката Маргарита Христова преглежда листата с гостите. И открива в него един единствен курортист от Германия. Всички останали или са отменили резервациите си, или към този момент са се прибрали вкъщи. А нови до края на сезона не се чакат.
Както и множеството други хотелиери, Христова също ще завърши сезона по-рано от плануваното. И може единствено да се надява, че следващата година няма да има повече предизвестия за пътешестване, приключва материалът.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР