Куркуминът потиска развитието на нови кръвоносни съдове в туморите, инхибира

...
Куркуминът потиска развитието на нови кръвоносни съдове в туморите, инхибира
Коментари Харесай

6 медицински причини да слагаме куркума във всичко

Куркуминът потиска развиването на нови кръвоносни съдове в туморите, инхибира синтеза на протеини, участващи в развиването на израстък, и подтиква самоунищожаването на злокачествените кафези.

Лечебните свойства на известната източна фалшификация са известни одавна. За първи път индийските лечители са ги забелязали преди към 2500 години. В куркумата има витамини В, витамин С (аскорбинова киселина), Е (токоферол), К (филохитон), РР (никотинова киселина), а също и желязо, калий, калций, магнезий, манган, мед, натрий, селен, фосфор и цинк. В допълнение, тя съдържа етерични масла и мастни киселини, поради което я включат в подмладяващите маски за лице и тяло.

Въпреки това куркумата куркумата може да се употребява за много по-сериозни неща.

Първо, дейната й съставна част куркумин може да убие раковите кафези и да спре растежа им. Куркуминът потиска развиването на нови кръвоносни съдове в туморите, инхибира синтеза на протеини, участващи в развиването на израстък, и подтиква самоунищожаването на злокачествените кафези. Но за здравите кафези тя е изцяло неутрална.

Второ, куркумата подтиква имунната система.

На трето място, при диабет, той забавя загубата на инсулин и усилва успеваемостта на диабетните медикаменти.

Четвърто, куркумата е ефикасен натурален антибиотик. Премахва нездравословните бактерии, без да визира потребните, и редом подтиква интензивността на симбиотичната микрофлора.

Пето, фалшификация нежно и безвредно почиства червата и цялото тяло, като оказва помощ да се отървете от диария, запек, гадене, загуба на вкус и стомашен дискомфорт. Куркуминът също по този начин понижава образуването на газове, които предизвикват запек, почиства черния дроб, подкрепя регенерацията на чернодробните кафези и възстановява работата му.

И най-после, шесто, куркумата, комбинирана с джинджифил, оказва помощ за почистването на бъбреците от камъни, кръвта от отрови и кръвоносни съдове от неприятен холестерол.

Всички тези позитивни свойства се демонстрират с постоянна приложимост на подправката. Въпреки това, тя има своите противопоказания. Предозирането може да аргументи съществено увреждане. Според изследване на Университета в Орегон, потреблението на по-малко от 4 грама куркума (около една супена лъжица) дневно не оказва въздействие върху разбора и не дава никакъв лечебен резултат, написа zdrave.to. Подправка може да се добави към всевъзможни горещи ястия на усет, в сос за салати или просто в салата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР