Куриозно в рамките на един и същи ден на два

...
Куриозно в рамките на един и същи ден на два
Коментари Харесай

Куриоз: И Реал като Локо Сф – пробва се с 12 на терена

Куриозно в границите на един и същи ден на два стадиона се случиха рядко срещани произшествия на стадиона в „ Надежда “ в София и на „ Бернабеу “ в Мадрид.

Първо Локомотив Сф поигра секунди в края на мача с 12 души против Верея за Купата /2:1/, преди основният арбитър Георги Кабаков и четвъртият съдия Христиана Гутева да открият, че са позволили тази неточност за официално нарушаване на правилника. В 89-ата минута на терена влезе резервата на Локомотив Ефтимиос Гамагос, без в началото да излезе никой. После реферите осъзнаха гафа си и гъркът бе принуден да излезе, преди след минута да се появи постоянно на терена.



Същият гаф беше на път да допусне и Реал Мадрид при загубата си от Бетис с 0:1. В 72-ата минута Марсело се контузи и напусна, само че на неговото място се появиха двама от Реал – Лукас и Майорал, правейки броя играчи в бяло 12.

ВИЖТЕ СНИМКА ОТ ЕПИЗОДА С 11-ТЕ ПОЛЕВИ ИГРАЧИ НА РЕАЛ

Главният арбитър Матеу Лаос обаче осъзна грешката и накара Модрич също да напусне терена,преди да възобнови играта, което е разликата с мача Локо Сф – Верея.

През 2002 година случай с официално нарушаване поражда у нас точно в мач на Локо Сф против Добруджа. Тогава гостите упорстват срещата да се преиграе, защото има официално нарушаване на разпоредбите - съдията първо е отсъдил тъч за Добруджа, само че в последна сметка го извършва състезател на Локо Сф. Това е задоволителен мотив БФС да назначи преиграване, което е извоювано с 5:0 от Локомотив.

Впоследствие обаче правилникът у нас бе изменен, като с изключение на съществуването на официално нарушаване, то е трябвало да повлияе и върху резултата, с цел да бъде преигран даден мач. В случая с Локо Сф – Верея в 89-ата минута крайното след това 2:1 към този момент беше реалност и нов гол не падна в късия епизод на формалното нарушаване.

Наличието или не на въздействие върху изхода от мача в тази ситуация би трябвало да откри СТК на БФС, при подаване на контестация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР