Куриозен случай. Арестуваните маскирани похитители от Разградско отвлекли грешния човек

...
Куриозен случай. Арестуваните маскирани похитители от Разградско отвлекли грешния човек
Коментари Харесай

Куриозен случай: Похитители отвлякоха грешен човек заради развален GPS и мухлясали пари

Куриозен случай. Арестуваните маскирани похитители от Разградско отвлекли неверния човек поради неприятна смешка, която им изиграл техният GPS. Това оповестиха от Окръжната прокуратура.

“Такава неточност се случва доста рядко в криминалистиката ”, показа окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Разследването на случая е почнало на 2 ноември след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ. Нападнали и били мъжа, с който живее на фамилни начала. После принудително го качили в автомобил. Малко по-късно похитеният бил изхвърлен от колата, а похитителите му избягали.

„ Оказало се, че мъжът е похитен и пребит по простъпка поради близо 3000 лева, които негов съселянин намерил ”, изясни Тодоров

Най-абсурдното е, че парите даже били мухлясали, надлежно и съвсем негодни за потребление. В банка в Разград е направено заявление банкнотите да бъдат сменени. Похитителите съумяват да се доберат до бордерото за замяна на парите и вземат решение да ги откраднат.

За да стигнат до притежателя на сумата, те задават на GPS-а на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово. Оказва се, че навигацията им изиграва неприятна смешка и ги закарва на различен адрес, описаха още от прокуратурата.

Мъжете на възраст сред 28 и 41 години, които са отвлекли и пребили 52-годишната жертва, са били с револвери, пушка и маски. Насилствените дейности по отношение на потърпевшия са траяли повече от част. В тежко положение със счупена челюст и натъртвания потърпевшият е настанен в разградската болница. Похитителите са създали опит да отвлекат и доведената щерка на пострадалия, само че момичето се барикадирало в една от стаите, изясни окръжният прокурор.

Той добави, че вследствие на взаимните дейности с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград дирекцията са открити всички по думите му петима „ пишман причинители “ на действието, съобщи Българска телеграфна агенция. Задържани са четирима от тях, защото петият се включил към останалите по пътя по тяхна покана. За двама от тях, които са престъпно проявени за разнообразни закононарушения са импортирани ограничения за неотклонение “задържане под стража ”, които ще се гледат на следващия ден от състав на Разградския областен съд. Тодоров уточни, че обвиняванията против тях са за обир и похищение, като наказването за първото действие е отнемане от независимост от 5 до 15 години, а за похищение – от 7 до 15 години. Той посочи, че петимата нямат публична месторабота, занимават се с бодибилдинг.

Още вести четете в Крими&Темида 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР