Куриерската компания Спиди АД е инвестирала над 10,5 милиона лева

...
Куриерската компания Спиди АД е инвестирала над 10,5 милиона лева
Коментари Харесай

Спиди е инвестирала над 10 милиона лева в бизнеса си в България и Румъния през 2017-а

Куриерската компания " Спиди " АД е вложила над 10,5 милиона лв. в бизнеса си в България и Румъния от началото на годината, като по-голямата част от средствата са били ориентирани за активността и у нас.

В северната ни съседка повече от 3 милиона лв. са били вложени в съоръжение на логистични центрове, както и за закупуване на компютърна техника.

" Инвестициите през актуалната година доста спадат по отношение на миналата, като общо вложените средства за 9-месечието са в размер на 10,5 милиона лв., като над половината от тях са ориентирани към интервенциите в България, основно за транспортни средства ", показват от компанията в известието за финансовите си резулати за деветмесечието на годината.

Данните за обсъждания интервал демонстрират, че чистата облага на " Спиди " се е нараснала с 44,4% до 5,59 милиона лв..

За последното тримесечие по отношение на същия интервал на миналата година консолидираната облага регистрира растеж от 158,4 на 100. От компанията показват, че съществена причина за това е намаляването на оперативните разноски в България и осъществяване на едва повишаване на тези в Румъния.

" При приходите, компанията продължава да поддържа високи растеж от 9,3% на неконсолидирана и 13% на консолидирана база по отношение на миналата година, което е известно закъснение по отношение на миналата година, когато регистрираните растежи бяха над 15% на годишна база ", излиза наяве още от известието на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР