Купуването на руски газ от Булгаргаз през търговци на газ

...
Купуването на руски газ от Булгаргаз през търговци на газ
Коментари Харесай

Тепърва ще има недостиг на газ, според Булгаргаз

Купуването на съветски газ от " Булгаргаз " през търговци на газ на по-високи цени се е случило през месец май и в идващите месеци след прекратяването на доставките от " Газпром ".

Това удостовери ръководителят на Съвета на шефовете на " Булгаргаз " Иван Топчийски по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че е удачно да се употребява вярната дефиниция - търговци на газ, а не медиатори. Търговците на газ са компании, които оперират на пазара и това е тяхната активност - да купуват газ, било от Русия, било полутечен газ и да го продават. " Булгаргаз " са заменили изчезналите количества.

" Ситуацията беше такава - от през днешния ден за на следващия ден се прекратиха доставките и когато замениш доставки по дълготраен контракт с по-изгодни условия с такива с цени на настоящи пазари, цената е по-висока. Това е спешна обстановка, с която трябваше да се оправим ", сподели той.

Топчийски се надява цената на газа за септември да бъде малко по-ниска, защото се вижда утешение през последната седмица. " За страдание наклонността няма да е в трайно понижение, занапред ще има дефицит с идването на отоплителия сезон ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР