Купуването на гласове на тези избори беше факт. Това се

...
Купуването на гласове на тези избори беше факт. Това се
Коментари Харесай

Демерджиев: И на тези избори се купуваха гласове

Купуването на гласове на тези избори беше реалност. Това се вижда от формалните данни на ЦИК за интензивността и гласуването в избрани секции.

Това сподели пред БНР някогашният министър на вътрешните работи и на правораздаването Иван Демерджиев. По думите му, " има много съответни данни за гласуването по секции " и той може да даде разбор по тематиката.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи стои с необятно затворени очи, акцентира той.

Демерджиев означи, че е имало случаи, при които са били  подавани " напълно ясни сигнали " за пазаруване на гласове, подателите на сигналите са викани, само че главната цел е била да се откри от кое място те имат тази информация. След това са били викани евентуалните купувачи на гласове, били са питани купуват ли и при негативен отговор производства не са били формирани.



Бившият вътрешен министър попита кои схеми за пазаруване на гласове са били разобличени от Министерство на вътрешните работи.

" Реалната битка с купения избор няма нищо общо с имитацията на такава, на която ставаме очевидци. "

Макар за Калин Стоянов да е загадка, не е загадка за кои политически сили се купуват гласове и на тези избори купувачите са имали " комфорта да го вършат необезпокоявано ", разяснява Иван Демерджиев в предаването " Преди всички ".

При толкоз " заслуги ", които натрупа този министър, е обикновено той да резервира поста си и в идващото държавно управление, добави той.

Двете политически сили, които в този момент се гласят да вършат кабинет, към този момент участваха в една правосъдна промяна. Не е комично, а е трагично, съобщи Демерджиев, запитан за опцията Делян Пеевски да написа Закона за правосъдната власт.

Относно предстоящото решение на Конституционния съд за поправките в главния закон някогашният вътрешен и правосъден министър изрази вяра Конституционен съд да одобри обосновано " решение, с което да възвърне накърнения баланс " сред държавните органи. Той дефинира измененията в Конституцията като " мъртвородени ".

" Много от представителите на сглобката призоваваха Конституционният съд да се трансформира надали не във втора камара на Народното събрание ", акцентира той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР