Купуването на дигитална земя в метавселената може да не е

...
Купуването на дигитална земя в метавселената може да не е
Коментари Харесай

Най-глупавото нещо, което можете да купите в метавселената

Купуването на цифрова земя в метавселената може да не е най-хубавото нещо, в което да вложите парите си, счита милиардерът вложител Марк Кюбан.

Макар Кюбан да е добре прочут запалянко, когато става дума за криптовалути, той дефинира пазаруването на цифрови недвижими парцели в метавселената като “най-тъпотото нещо на света”, оповестява CNBC.

Въпреки че е вложител в Yuga Labs, която има известни NFT сбирки, като Bored Ape Yacht Club, който продава цифрови имоти земя, Кюбан споделя, че пазаруването на виртуални недвижими парцели е „ жалко “.

„ Това бяха страхотни пари за тях, само че не се базираше на полза “, споделя той.

Във физическия свят недвижимите парцели са скъпи, защото земята е нищожен запас. Този дефицит обаче не се отнася безусловно за метавселената.

В тези виртуални светове “има безкрайно пространство, което може да създадеш”, добавя Кюбан.
View this post on Instagram
A post shared by sharktankabc (@sharktankabc)

Възходът и падението на цифровите недвижими парцели

Миналата година платформите за метавселена регистрираха сериозен интерес от страна на купувачи на парцели. Потребителите групово похарчиха милиони за цифрови недвижими парцели. Комбинираните продажби на четири съществени платформи доближиха 501 милиона $ през 2021 година, съгласно MetaMetric Solutions.

В някои случаи цените на цифровите парцели доближиха тези на физически дом.

Виртуален имот до цифровото имение на Snoop Dogg в The Sandbox беше платен за $450 000 от колекционер на NFT, който носи името „ P-Ape “ през 2021 година Виртуалният жилищен балон обаче може би към този момент се спука.

Към 7 август междинната продажна цена на виртуален неподвижен парцел в платформата на метавселената Decentraland е била $14 385.27, съгласно WeMeta. Това е спад с към 61% от пиковата междинна продажна цена от $37 238.68 през ноември 2021 година, съгласно уеб страницата.

Предвид непредсказуемия темперамент на метавселената и криптовалутата, финансовите съветници предлагат да инвестирате единствено толкоз пари, колкото сте подготвени да загубите. Няма гаранции, че инвестицията ще ви донесе облага.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР