Купища разпилени боклуци – това е картината на много места

...
Купища разпилени боклуци – това е картината на много места
Коментари Харесай

Големите градове тънат в разпилени боклуци след края на зимата

Купища разпилени отпадъци – това е картината на доста места в огромните градове в края на зимата. Причината е, че в студения сезон общините чистят междублоковите пространства единствено един път седмично.

В столичния квартал Витоша, чиито поданици единствено преди няколко дни стачкуваха поради неприятна инфраструктура, и замърсяването е един от наболелите проблеми.

Купища строителни и битови боклуци могат да бъдат видени на съвсем всеки ъгъл в квартала. Вятърът пък усложнява обстановката, тъй като разнася отпадъците и по улиците и дворовете на хората.

Петя Алексиева живее в квартала от 8 години. Вече е привикнала с боклуците и противозаконните сметища, които никнат като гъби. Вместо да се радва на идващата пролет, тя и съкварталците ѝ се разхождат из мръсни улици.

Квартал Хиподрума също не отстъпва на Витоша по отпадък. Черупки от яйца и остарели учебници са част от находките към блоковете.

Освен отпадъците по земята, такива могат да бъдат открити и по дърветата.

Замърсяването се дължи на безотговорни жители, безапелационни са от общината.

И във Варна кварталите тънат в отпадъци, а одеве цъфналите дръвчета са окичени с найлонови пликчета.

Пролетното почистване на община Варна ще бъде чак след Великден. Поради тази причина през днешния ден към 150 доброволци от Военноморското учебно заведение сами почистиха градинките към храмовете, с цел да посрещнат Цветница и Великден на чисто.

Пролетното разчистване в София ще стартира на 26 март и ще продължи до 29 април. То ще премине на два стадия – преди Великден ще бъдат почистени главните булеварди, градинките и междублоковите пространства, а след Великден акцентът ще бъде върху засаждането на нови дръвчета.

Столичният инспекторат ще раздава ръкавици, чували, лопати и дръвчета на всички искащи да се включат в почистването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР