Купетата на влаковете са препълнени от бягащи хора. Спяхме вкъщи

...
Купетата на влаковете са препълнени от бягащи хора. Спяхме вкъщи
Коментари Харесай

Проф. Станчев: Яловата политика на ЕС и американците ги прави обективно съюзници на Путин

Купетата на влаковете са претъпкани от бягащи хора. Спяхме у дома в коридора. В метрото имаше лекари и медицински сестри, там седяха най-вече майки с деца. Имах усещане, че гърмежите бяха в коридора ми, цялото небе беше алено. До военното учебно заведение имаше един блок, сринаха го до земята, а вътре имаше спящи хора. 10 дни чакахме и се надявахме, че ще спре тази " палавщина ". Най-страшно беше първия ден. Жена ми ме успокои. Първия ден, втроия ден започнаха ракети, самолети.Това описа по Нова тв проф. Михаил Станчев, който е посланик и преподвател в университета в Харков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2440
Той към този момент е в България. Първите дни изобщо се отказали да вървят някъде, тъй като 18-22 хиляди напускали Харков дневно. В едно купе се събирали 15 души. 

Той напуснал със състезателен екип и обувки, купени от България през 1989 година за 9 лв.. Това са най-хубавите обувки, добяви професорът. Той и жена му тръгнали за Одеса, на самата молдовска граница нямало тълпа.

Путин изчака 23 февруари и след церемониален концерт, който свърши в 12 през нощта, в 3 часа направи послание към нацията, а в 4 часа атакува Украйна, изясни професорът. 

400 блока в Харков са унищожени и хората в тях не може да  живеят, сподели още той. Това, което го разплаквало били стотиците деца, които се крият в метрото.

Яловата политика на Европейски Съюз и американците ги прави обективно съдружници на Путин. Най-циничното е, че бомбардират най-руските области в Укрйна, счита проф. Станчев.

Той още през 2016 година споделил, че с Путин не може да се договаря. С руснаците можеш да пиеш водка, само че не можеш да преговаряш, изясни проф. Станчев. Надяваме се, че Украйна ще издържи и това е началото на нова история, сподели още той. 

Соня Мартинюк, публицист, описа, че щерка й, която е и българска и украинска гражданка, с цел да я запишат в учебно заведение, желали записка за взети изпити. Децата, които били единствено с украинско поданство нямали подобен проблем. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР