Купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи да се развива и

...
Купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи да се развива и
Коментари Харесай

Рязък обрат във времето! Силни дъждове и гръмотевици в полов...

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи да се развива и през идващото денонощие. Валежи ще има на повече места в Западна и Централна България, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

През идната нощ в обособени региони, основно в Северозападна, а на следващия ден и в Югозападна и Централна България има условия преваляванията да са обилни по количество, съпроводени с гръмотевични стихии. В източната част от страната ще има повече слънчеви часове, само че и там тук-там, основно към и след обяд, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Дневните температури и в източните региони ще се намалят, оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°, в София - към 24°.
Повече слънце по Черноморието
Атмосферното налягане ще остане без основна смяна - по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще има повече слънчеви часове, само че още преди обяд ще се развива купеста, към и след обяд - купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде два бала.

Над планините в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, тук-там ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевични стихии. В планините в крайните източни региони от страната ще има повече слънчеви часове, само че и там ще се развива купеста, към и след обяд и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще е най-вече сдържан, ще придобие източна съставния елемент, по най-високите масиви ще е от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

И през идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че тук-там и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места във вторник. Тогава и дневните температури ще останат в по-голямата част от страната сред 25° и 30°, в сряда едва ще се покачат. Първия ден ще духа слаб вятър от изток-североизток, втория - ще стане североизточен и в източните региони ще бъде по-често сдържан. (НИМХ)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР