Купертино придоби стартъпа Mobeewave за 100 милиона долараApple се сдоби

...
Купертино придоби стартъпа Mobeewave за 100 милиона долараApple се сдоби
Коментари Харесай

Apple може да превърне iPhone в платежен терминал

Купертино закупи стартъпа Mobeewave за 100 милиона $

Apple се снабди с перспективна технология за приемане на заплащания от мобилни устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple постоянно купува стартъпи, които създават перспективни технологии, и – въпреки не постоянно – се възползва от придобивките си. Нова договорка на компанията от Купертино може да направи iPhone още по-функционално устройство.
още по тематиката
100 милиона $ е похарчила Apple за придобиване на стартъпа Mobeewave, съгласно изявленията за договорката в разнообразни медии. Младата компания от Монреал, Канада, развива технология за приемане на заплащания от други устройства с NFC функционалност.

Може да се допусна, че бъдещите iPhone модели, употребяващи Mobeewave технология, ще се трансфорат в действителност и в терминали за разплащания. Тоест, посредством смарт телефона потребителите освен ще могат да плащате за покупки, само че и да одобряват заплащания от други смарт телефони.

След покупката на стартъпи нерядко се случва техните технологии да „ загинат ”, само че по-често разработките намират приложение под една или друга форма в продуктите на техния притежател. Каква ще бъде ориста на Mobeewave технологията следва да разберем в околните години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР