Купа Дейвис, групова фазаФеликс Оже-Алиасим – Карлос Алкарас 6-7(3), 6-4,

...
Купа Дейвис, групова фазаФеликс Оже-Алиасим – Карлос Алкарас 6-7(3), 6-4,
Коментари Харесай

Оже-Алиасим надделя над Алкарас в трисетова битка


Купа Дейвис, групова фаза

Феликс Оже-Алиасим – Карлос Алкарас 6-7(3), 6-4, 6-2

Феликс Оже-Алиасим победи над международния №1 Карлос Алкарас в най-очаквания мач от днешната стратегия на шампионата за Купа Дейвис. Шампионът на US Open не бе по никакъв начин надалеч от триумфа, само че канадският тенисист приключи доста мощно втория сет, след което продължи да играе на високо равнище и стигна до цялостен поврат.

Така Оже-Алиасим изравни резултата в конфликта сред Канада и Испания, откакто няколко часа по-рано Роберто Баутиста Агут победи Вашек Поспишил с 3-6, 6-3, 6-3.

Началният удар бе най-ефективното оръжие на Оже-Алиасим. Канадецът записа 16 аса против единствено три за Алкарас, като в това време завоюва 81% от точките си на първи сервис (51/64). Световняит №13 оползотвори три от шестте си шанса за пробив (50%), като в това време отрази и всички седем брейкпойнта, пред които бе изправен.

Първият сет бе изцяло равносилен, като единственият късмет за пробив бе сетболът, до който Оже-Алиасим доближи при 6-5, само че Алкарас избенга заплахата и докара нещата до тайбрек. В него испанецът се оказа догонващ при 1-3, само че след това пласира няколко неспасяеми офанзиви с форхенд от главната линия, надделявайки със 7-6(3) в откриващата част.

Вторият сет бе на път да протече по подобен метод. Алкарас пропусна точка за пробив в шестия гейм, като след това равенството се резервира до 4-4. Оже-Алиасим обаче заигра доста по-офанзивно, като все по-често прибягваше до офанзиви по правата. Това хвана Алкарас неопитен и международния №13 стигна до пробив, който по-късно затвърди и изравни резултата в мача след 6-4.

Умората, насъбрана от Алкарас по време на US Open, стартира да си личи при започване на заключителната част, когато Оже-Алиасим осъществя ранен пробив за 2-0. Алкарас редуцира пасива си, само че по-късно пропусна цели пет брейкпойнта и канадецът си върна самодейността. Шампионът от шампионата в Ротердам продължи да господства и още веднъж проби сервиса на своя конкурент, увеличавайки преднината си на 5-1.

Алкарас показва борбеност, като прекъсна серията на канадеца, след което избави мачбол, само че преднината на Оже-Алиасим към този момент бе прекомерно сериозна и той не разреши на съперника си да продължи да се надява на поврат, триумфирайки с 6-7(3), 6-4, 6-2 по-късно под три часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР