Купа Дейвис“, финалКанада – Австралия 1-0Денис Шаповалов – Танаси Кокинакис

...
Купа Дейвис“, финалКанада – Австралия 1-0Денис Шаповалов – Танаси Кокинакис
Коментари Харесай

Шаповалов доближи Канада до триумфа на Купа „Дейвис“


Купа „ Дейвис “, край

Канада – Австралия 1-0

Денис Шаповалов – Танаси Кокинакис 6-2, 6-4

Денис Шаповалов приближи Канада до първи трофей на Купа „ Дейвис “ след двусетов триумф над Танаси Кокинакис в първия мач от конфликта с Австралия. След вихрения първи сет международният №18 сподели съмнения във втория, само че не разреши на съперника си да му отнеме контрола върху играта и даде преднина на „ кленовите листа “.

В конфликта на първите ракети един против различен ще се изправят Феликс Оже-Алиасим и Алекс Де Минор.

Шаповалов направи повече двойни (5-4) и непредизвикани неточности (14-12), само че в това време имаше сериозен превес във връзка с уинърите (28-9). Канадецът завоюва 73% от точките си на първи сервис (32/44) и осъществя четири от седемте си шанса за пробив (57%), до момента в който Кокинакис оползотвори един от своите четири брейкпойнта (25%).

Двубоят стартира безупречно за Шаповалов, който реализира два поредни пробива и поведе решително с 4-0. Началният удар на канадеца бе на доста високо равнище, като в това време офанзивите му с бекхенд от основнатал иния създаваха съществени проблеми на Кокинакис. Австралиецът опита да промени развоя на сета, само че международният №18 бе непреклонен в отбранителен проект и не му разреши да стигне до брейкпойнт, запазвайки разликата от четири гейма за 6-2.

Във втория сет Шаповалов още веднъж съумя да пробие пръв, след което отрази три шанса за пробив и усили задатъка си на 3-1. Впоследствие канадецът записа нов брейк и имаше шанса да сервира за мача при 5-2. Двубоят изгелждаше решен, само че Кокинакис върна интригата откакто съперникът му позволи двойна неточност при брейкпойнт, в след това австралиецът записа сервис гейм на нула за 5-4. Шаповалов обаче се възползва от втората опция да завърши мача на собствен начален удар и след несполучлив ретур на Кокинакис имналогодишният полуфиналист от Уимбълдън победи с 6-2, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР