Куп ученически рок банди ​ще се изсипят в Пловдив за

...
Куп ученически рок банди ​ще се изсипят в Пловдив за
Коментари Харесай

Рокфест без бира започва в Лаута

Куп училищен рок банди ​ще се изсипят в Пловдив за четвъртото издание на S`Cool Rock Fest, което стартира на 1 юни в парк „ Лаута ”. „ Датата не е инцидентна - аз даже и на 30 години още се усещам дете ”, съобщи китаристът от сериала „ Революция Z “ Никола Стоянов - Тино.

Неговата групировка е хедлайнер на събитието първата вечер. Рокфестът за училищен групи ще продължи на 1 и 2 юни, като концертите стартират в 17 часа.

Понеже е училищен, на феста няма да се продава даже безалкохолна бира.

В него вземат участие 17 рок групи. Те ще покажат всевъзможни музикални стилове - от чист рок до трашметъл.

Има групи, които свирят пънк, и такива, които употребяват келтски претекстове в музиката си. Ще се включат и седем пловдивски банди.

Очакват се посетители от София, Добрич, Варна и Ямбол. Условието за присъединяване им е да изпълнят най-малко три авторски песни. След това може да свирят и кавъри.

„ По този метод желаеме да подтикваме авторската музика. Искаме това да остане фестивал и в него да няма никакви детайли на конкурс ”, акцентира Тино.

Кметството на регион „ Тракия ” ще даде на участниците изцяло професионална сцена с съоръжение и осветяване. „ Трябва единствено да си донесат китарите и да свирят.

Очакваме доста възпитаници от града да дойдат на феста ”, сподели кметът на региона Костадин Димитров. Досега във феста са взели участие над 80 училищен рок групи от цялата страна. /Марица..бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР