Куп потенциални нарушения, извършени в държавната фирма Напоителни системи и

...
Куп потенциални нарушения, извършени в държавната фирма Напоителни системи и
Коментари Харесай

Агроминистърът извади куп нарушения в Напоителни системи

Куп евентуални нарушавания, осъществени в държавната компания " Напоителни системи " и свързани с нейния шеф Снежина Динева, изкара в понеделник земеделският министър Христо Бозуков. По думите му шефката на Напоителни системи е ремонтирала кола на майка си против 2800 лв. от касата на компанията и в това време не полагала грижа същата тази компания да си прибере вземания за 4 млн. лева Бозуков уточни, че против Динева се водело следствие от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт. Пред Mediapool Снежина Динева удостовери за ремонта на колата на майка си с държавни пари, само че оправда това с обстоятелството, че 2017 година насам употребила служебно този автомобил за командировки. Тя твърди, че няма информация против нея да има каузи или следствие и отхвърли Напоителни системи да има несъбрани вземания от 4 млн. лева

Ремонтът на колата за 2800 лв.

“Най-дребният подробност е осъществен ремонт на един автомобил, който е благосъстоятелност на майката на шефа на компанията. Ремонтът е за към 2800 лв. и е изработен за сметка на предприятието. Затова е обещано позволение от ръководителя на Съвета на шефовете на компанията този автомобил да бъде употребен от директорката като длъжностен. Аз нямам доверие предприятието да няма служебни автомобили”, сподели министърът пред БНР.

Пред Mediapool Снежина Динева посочи, че употребява автомобила на майка си BMW 5 като длъжностен . " Колите на сдружението са 60 -годишни, множеството от тях не са в придвижване, потреблението на частни коли от родственици ни излиза по-евтино в сравнение с да наемем коли ", изясни Динева.

По думите ѝ това е законна процедура, която е правена и от предишни управления на държавната компания .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР