Куп легенди на българската борба уважиха биографичата книга за първия

...
Куп легенди на българската борба уважиха биографичата книга за първия
Коментари Харесай

Куп легенди уважиха презентацията на книгата за Димитър Добрев

Куп митове на българската битка почетоха биографичата книга за първия ни олимпийски първенец в класическия жанр Димитър Добрев. Тя бе показана в сряда от неговия наследник и създател Иван Добрев на гала в НСА.

" Книгата е 250 страници, богато илюстрована и показва освен живота на Димитър Добрев, само че и историята на българската битка ", сподели създателят.
 Написана е единствено за 4-5 месеца след кончината на първенеца през април 2019 година Димитър Добрев си отиде на 87-годишна възраст.

Освен златото от олимпийските игри Рим 60 той има сребро и от предходните игри Мелбърн 56.

Наричат го " повсеместен герой и състезател ", защото сполучливо се показва в най-малко 5 спорта - гимнастика, бокс, щанги, пукотевица, лека атлетика. Състезава се и в двата стила битка.
 Той е единственият ни народен треньор и в класическия и свободния жанр. Именно Добрев е откривателят на легендите Боян Радев и Петър Киров, както и на доста други изявени наши борци.

Сред гостите на презентацията бяха Боян Радев, Георги Мърков, Александър Томов, Янко Шопов, Гюро Гюров, Янчо Костадинов, Цено Ценов, новоизбрания ректор на НСА Николай Изов, досегашният ректор Пенчо Гешев, Огнян Макавеев, Нешо Берберов...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР