Куп футболни звезди дариха сериозни средства за продължаването на търсенето

...
Куп футболни звезди дариха сериозни средства за продължаването на търсенето
Коментари Харесай

Футболни звезди даряват за търсенето на Сала

 Изчезналият футболист на Кардиф със стряскащо известие до своите близки
Куп футболни звезди подариха съществени средства за продължаването на търсенето на безследно изчезналия аржентински футболист Емилиано Сала.

Нападателят е в неопределеност, откакто дребен аероплан с него и водача на борда се изгуби от радарите по време на полет от Нант до Кардиф, където трябваше да се причисли към локалния клуб от Премиър лийг, откакто беше притеглен за 17 милиона евро.

След три дни търсене управляващите на остров Гърнзи оповестиха, че стопират издирването. Роднините на футболиста не са съгласни с това, а международната футболна общност също се възмути, защото към момента няма открити никакви следи от самолета и пасажерите му.

Сестрата на Сала провежда акция за набиране на средства, която за ден събра над 200 000 евро - над половината от нужното.

Сред донорите се виждат имената на играчи като Адриен Рабио, Димитри Пайе, Илкай Гюндоган, Корентен Толисо, Жофри Конгдобия, Беноа Костил, Лео Дюбуа, Демарай Грей, Фабио, Клеман Грение, Норди Мукиеле, Лоран Косиелни и други.

Звездата на Барселона Лионел Меси пък се включи с апел за продължение на търсенето с обръщение в обществените мрежи.
Сала стана най-скъпият трансфер в историята на Кардиф. Въпреки случая с играча, уелският клуб би трябвало да изплати трансферната сума на Нант.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР