Културно събитие. Снимка: СУ Епископ Константин Преславски“ В началото на април,

...
Културно събитие. Снимка: СУ Епископ Константин Преславски“
В началото на април,
Коментари Харесай

Разкажи ми своята приказна история: Културно събитие в чест на месеца на книгата в СУ „Константин Преславски“ в Бургас

Културно събитие. Снимка: СУ „ Епископ Константин Преславски “

В началото на април, напълно уместно за месеца на книгата , СУ „ Епископ Константин Преславски “ в Бургас се трансформира в център за литературно творчество и културно обогатяване. Училищният съвет на настоятелите провежда едно запаметяващо се събитие под наслов „ Разкажи ми своята приказна история “ , което събра възпитаници и учители в един празник на словото .

Събитието бе намерено с рецитали на стихове от Иван Вазов и Христо Ботев , изпълнени от възпитаници от третите класове, под управлението на техните учителки Мая Скочева и Стефка Богданова. В ролята на великия български стихотворец се въплъти шестокласникът Стефан Петров . Малките гении освен декламираха, само че и се превъплътиха в облици на великите български поети, като с това демонстрираха надълбоко схващане и почитание към българското-литературно приемственост.

Програмата включваше и креативен работилници , в които децата създадоха свои книжки и картички, предопределени за библиотекаря на учебното заведение – Румяна Белчева. Тази интензивност освен подтиква творчеството на учениците , само че и ги научи на полезността на ръчно направените дарове.

Учениците получиха опцията да се вживеят в функциите на помощник-библиотекари , като ученичката Даника Стайкова показа на своите съученици разпоредбите за държание и потребление на книгите в библиотеката. Такива интензивности оказват помощ на децата да схванат смисъла на дисциплината и отговорността при общуването с книги.

За своите старания и интензивно присъединяване всички деца получиха грамоти и дарове от Съвета на настоятелите , както и сладки изненади. Галина Стоянова, ръководител на учебното настоятелство, посъветва третокласниците:

Директорът на учебното заведение Мартин Илиев персонално поздрави младите участници и им пожела да продължат да четат и да обогатяват своите познания и въображение.

Културното събитие „ Разкажи ми своята приказна история “ в СУ „ Епископ Константин Преславски “ остави значими следи в сърцата и съзнанието на учениците . С него се потвърди, че книгите са освен източник на познание, само че са и мотив за ентусиазъм и креативно изложение .

Един друг 15 септември в СУ „ Преславски “: Песни, танци, концерт и магическа заря

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР