Културният център Иван Михайлов в град Битоля, в РС Македония,

...
Културният център Иван Михайлов в град Битоля, в РС Македония,
Коментари Харесай

Вандалска атака! Подпалиха българския център Иван Михайлов в Битоля

Културният център " Иван Михайлов " в град Битоля, в районен съд Македония, е запален рано тази заран. От центъра чакат институциите в най-кратки периоди да  да разкрият причинителите на вандалския акт, заяви бТВ. Центърът беше публично открит преди два месеца.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда акта на тенденциозен палеж, показват от ведомството. 

" Тази вандалска офанзива е следващото доказателство, че има доста участници, които са срещу напредъка в връзките сред Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще ", се споделя в позицията им.

" Във връзка с случай, обвързван с подпалване на входната врата на Културния център " Иван Михайлов " в град Битоля, Република Северна  Македония, през днешния ден министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на случая и ще организира диалог с представителите на сдружението ", осведомят от Министерство на външните работи.

На 4 и 5 юни министър Генчовска ще бъде на работно посещаване в Република Северна Македония по покана на своя сътрудник Буяр Османи. Посещението е за продължение на разговора сред министерствата на двете страни по отношение на отворените двустранни въпроси, свързани с осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Във фокуса на диалозите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония, се споделя още в известието на външното ни министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР