Културата е по-силна от политиката. Тя успява там, където политиката

...
Културата е по-силна от политиката. Тя успява там, където политиката
Коментари Харесай

Илияна Йотова е патрон на Международния младежки фестивал на изкуствата Музите“

„ Културата е по-силна от политиката. Тя съумява там, където политиката се проваля. Една детска рисунка споделя доста повече от което и да е политическо обръщение. Детските усмивки, геният и изкуството строят по-здрави мостове от която и да е политика “. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Международния юношески фестивал на изкуствата „ Музите “ в Созопол.


Многожанровият конгрес се организира под патронажа на вицепрезидента. В тазгодишното му тринайсето издание вземат участие над 1500 деца и младежи от цяла България и още 15 страни, както и от българските общности в чужбина.

В продължение на 10 дни участниците ще се изявяват в разнообразни типове изкуство – музика, танци, литература, кино, спектакъл, изобразително изкуство. Фестивалът дава опция на деца и младежи от целия свят да опознаят култури, разнообразни от родните.

Вицепрезидентът изрече благодарности на уредника на фестивала Сдружение „ Музите “ и всички, съпричастни към неговото реализиране.
Илияна Йотова: В древногръцката митология на деветте вдъхновения са били подвластни предишното, сегашното и бъдещето. Подвластни са и на вас “. Вашите родители и учители ви възпитават в почитание и обич към предишното и традициите. Това ще предадете и вие на своите деца. Вие сте мостът сред през днешния ден и на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР